4 vinkkiä sinulle, joka et pidä kahvista

February 18, 2020
blog-hero-likerikkekaffe

Ajatteletko, että kaikki kahvi maistuu kitkerältä, happamalta ja liian vahvalta? Kokeile näitä neljää vinkkiä, niin saatat muuttaa mielesi. Saatat olla erityisen onnekas ja alkaa rakastaa kahvia sekä kotona että työpaikalla.

Kirjoittanut Rita Tvede Bartolomei

Kahvi on enemmän kuin suodatinkahvi: on espresso, macchiato, caffe mocca, käsinsuodatettu kahvi, cappuccino, afrikkalainen kahvi, brasilialainen kahvi, sekoitekahvi ja single origin -kahvi. Kuten Waterlogicin oma barista Alexander Bottegaard sanoo: “Kahvi on niin monimuotoista. Kahvi on kuin viiniä; jokaisella maalla ja alueella on oma makuominaisuutensa.

Vinkki 1: Kokeile toisenlaisia kahvipapuja

Oletko aina juonut tummapaahtoisista pavuista valmistettua kahvia? Ehkä olet aina juonut sekoitekahvia? Onko joku kertonut sinulle, että vaaleapaahtoiset pavut tarjoavat parhaan kahvikokemuksen? Mielipiteet kahvista jakautuvat: tärkeintä on kokeilla eri vaihtoehtoja ja olla pelkäämättä kokeiluja. Ehkä toisenlaisten papujen kokeileminen saa sinut pitämään kahvista? Erittäin hyvä neuvo on aina valmistaa kahvi vastajauhetuista, tuoreista kahvipavuista. Kahvipavut sisältävät rasvaa, joka härskiintyy ajan myötä. Tuore kahvi on aina parasta: vastajauhetuista pavuista ja vastavalmistettuna.

Vinkki 2: Kokeile toista valmistustapaa

Oletko saanut monia huonoja kahvikokemuksia hapanmakuista, vanhaa suodatinkahvia juomalla? Juuri valmistettu kahvi maistuu aivan erilaiselta. Itse asiassa kahvi muuttuu happamaksi jo tunnin kuluessa kannussa, ja kahviautomaatista saatava kahvi on aina täysin tuoretta. Lisäksi puhdas espresso (vahva ja tiivis) ja cappuccino (pehmeä ja hienostunut) eroavat toisistaan merkittävästi. Culligan järjestää mielellään asiakkailleen cupping-tilaisuuksia eli kahvin maistiaisia, jos he ovat epävarmoja siitä, minkä tyyppistä kahvia heidän tulisi valita ja mikä kahviautomaatti sopii heille parhaiten.

Vinkki 3: Kokeile kahvia maidolla

Monet intohimoiset kahvinystävät uskovat, että kahvin maku pääsee parhaiten oikeuksiinsa, kun sitä juo täysin puhtaana: ilman sokeria, ilman makuaineita ja ehdottomasti ilman maitoa. Mutta miksi antaa sääntöjen sanella makutottumuksia? Tavoitteen tulisi olla löytää juuri se kahvityyppi, josta pidät eniten. Kokeile kahviin tilkka maitoa – tai lisää sitä runsaasti. Saatat huomata pitäväsi kahvista paljon enemmän. Jos kaipaat jotain erityistä: Kokeile kahvikermaa tai kuohukermaa kahvikupissa.

Vinkki 4: Kokeile lisätä jotain ekstraa

Ehkä pidät kahvista enemmän, jos se maistuu hieman makeammalta? Ei ole erityisen terveellistä käyttää suuria määriä maustettuja siirappeja tai sokeria kahvissa. Mutta jos sinun ei tarvitse pysyä täysin erossa sokerista terveyssyistä, voit sallia sen itsellesi silloin tällöin: Entä jos kokeilisit kahvia pienellä tilkalla karamelli- tai kaakaosiirappia? Lisäksi on täysin mahdollista maustaa kahvi ilman makeutusaineita, sokeria tai siirappia: lisää seuraavalla kerralla kahviin uutteita tai mausteita.

Lue lisää kahvista