7 etua veden juomisesta

November 8, 2022
blog-hero-7maater

Kuvittele kehosi tehokkaaksi urheiluautoksi, jossa moottori käyttää vettä polttoaineena. Jotta tämä kone toimisi optimaalisesti ja olisi aina “täysi tankki”, on tärkeää antaa sille mitä se tarvitsee arjessa.

Kirjoittanut H. Nilsen

Kehomme koostuu 50-70% vedestä, ja se tarvitsee jatkuvaa täydennystä! Olitpa sitten rasittamassa kehoasi kuntosalilla, juoksemassa, tai raskaana, on tärkeää huolehtia, että “tankki on täynnä”. Suositeltu päivittäinen veden saanti on kahdeksan lasia (250 ml) eli 2 litraa vettä.

Vesi voi auttaa sinua laihtumaan:

Yksi suurimmista eduista veden juomisessa on, että se voi hillitä ruokahalua. Tutkimukset osoittavat, että muutaman lasillisen veden juominen ennen aterioita voi saada sinut syömään vähemmän, mikä on täydellistä kesäkropan tavoittelussa!

Vesi taistelee väsymystä vastaan:

Veden juominen auttaa ylläpitämään kehon nestetasapainoa, mutta se voi myös auttaa alentamaan verenpainetta. Veremme koostuu pääasiassa vedestä, joten jopa lievä kuivuminen voi sakeuttaa verta ja saada sydämen työskentelemään kovemmin pumpatakseen sitä kehon ympäri. Tämä voi johtaa väsymykseen ja vetämättömyyteen.

Vesi puhdistaa kehon:

Vesi auttaa parantamaan ruoansulatusta ja estämään suolisto-ongelmia, kuten ummetusta. Lisääntynyt veden saanti voi vähentää kahvin tai happamien ruokien ja juomien aiheuttamaa ärsytystä ruoansulatusjärjestelmässä. Runsas veden juominen voi myös auttaa huuhtelemaan kuona-aineita kehosta ja vähentämään munuais- ja virtsarakkokivien sekä virtsatieinfektioiden riskiä.

Vesi vähentää turvotusta:

Turvotuksen tunne voi olla epämiellyttävä, mutta on tärkeää jatkaa veden juomista. Jos päätät olla juomatta tarpeeksi vettä, keho ei eritä nestettä, vaan yrittää sen sijaan säilyttää sen. Tämä on verrattavissa siihen, mitä tapahtuu äärimmäisessä dieetissä, jossa keho luulee nälkiintyvänsä ja alkaa varastoida rasvaa sen sijaan, että polttaisi sitä. Juo vettä tai yrttiteetä ja vältä hiilihapollisia juomia voidaksesi tuntea olosi paremmaksi.

Vesi lievittää päänsärkyä:

Kun otat kipulääkkeitä, muista, että myös vesi, jota juot niiden kanssa, on lääkettä! Päänsärkyä on erilaisia, ja jotkut voivat johtua elämäntapatekijöistä, kuten huonosta ruokavaliosta, stressistä tai kuivumisesta. On tärkeää juoda tarpeeksi vettä varmistaaksesi, että keho saa tarvitsemansa nesteen.

Vesi vahvistaa immuunijärjestelmää:

Vesi on tärkeässä roolissa pitämässä sinut terveenä ja hyvinvoivana. Kun olet kuivunut, lymfajärjestelmä ei virtaa yhtä helposti, mikä voi rajoittaa kehon kykyä torjua flunssaa ja influenssaa. Vesi myös laimentaa limaa nenässä ja ruoansulatusjärjestelmässä, mikä vaikeuttaa bakteerien ja virusten pääsyä hyökkäämään kehoon.

Veden sisältö ruoassa:

Jopa 20% veden tarpeestamme voidaan kattaa syömämme ruoan kautta. Ruoka-aineet kuten kurkku, pinaatti, tomaatit, mansikat ja vesimeloni koostuvat pääasiassa vedestä. Nämä elintarvikkeet sisältävät myös mineraaleja, jotka auttavat sitomaan juomamme veden.

Vesi on tärkeää kehollemme, ja asiantuntijat, joiden kanssa olemme keskustelleet, ovat kertoneet meille, että veden tarve ei koske vain fyysisesti aktiivisia ihmisiä. Myös vähemmän aktiiviset ihmiset tarvitsevat täydentää vesiannostaan.

Culligan-Category-ShortFeatureModule-1365x840-HandGlass

Raikkaan juomaveden raikas maku

Culliganin vesiautomaatit tekevät raikkaasta juomavedestä sekä helppoa että räätälöityä työpaikalla. Nauti puhtaan veden saatavuudesta juuri niin kuin haluat työpaikallasi. Tarjolla on ratkaisuja jokaiseen tarpeeseen, olipa kyseessä kylmä tai kuuma vesi tai hiilihapotettu vesi.

Tutustu laajaan valikoimaamme pöytämalleja, lattiamalleja tai työpaikallesi sopivaa upotettua ratkaisua hanatornilla.

KATSO VALIKOIMAMME

Lue lisää